voortgang

Op 6 november had ik contact met de uitgever. Het contract werd getekend en de afdelingen 'marketing' en 'productie' gingen de vervolgstappen zetten. Een kleine stap binnen het bedrijf (ca 10 meter van het ene bureau naar het andere, maar een grote stap voor mij (vrij naar Neil Alden Armstrong, in 1969 de eerste man die voet zette op het maanoppervlak).

13 november waren alle verbeteringen aangebracht en het definitieve manuscript door mij verzonden naar de uitgever. Dan moest ik natuurlijk ook de personalia doorgeven en een voorstel doen voor een omslagontwerp. De coverfoto moest ook mee en tekst over mijzelf. Verder nog een fragment uit het boek zelf als een koopprikkel. Dat laatste is nog moeilijk, want het is gebonden aan een maximum aantal woorden.
Ga maar eens een geschikt stukje zoeken. Je wilt gezien de titel niet alleen maar een lollig stukje geschiedenis of een interessante observatie of één afbeelding om een beeld te geven van de inhoud.
Keep my fingers crossed

15 november:

Dacht ik alles voor elkaar te hebben! Maar aangezien ik al mijn eigen tekeningen en schilderijen in 1 map heb opgeslagen, moest ik als de wiedeweerga de illustraties voor het boek eruit gaan vissen en bij elkaar zetten om te verzenden. De uitgever wilde het originele digitale materiaal aangeleverd krijgen. Natuurlijk kon ik een aantal dingen niet vinden, maar uiteindelijk kwam alles goed.

Vandaag een voorstel gehad voor de cover. Dat zal ook eigen materiaal worden. Ik ben wel benieuwd naar het lettertype en de plaatsing.
Er begint schot in te komen en de publicatie lijkt in februari te liggen.

Ik weet dat de titel zou moeten zijn: Ken je mijn land en niet 'me land'.

Jarenlange blootstelling aan de taalvaardigheid van mijn leerlingen bracht mij tot deze schrijfwijze. Leerlingen schrijven: ‘me boek, me jas, me vader’ etc.

Een onplezierig gevoel overviel mij bij passages over de Germanen als: “Hun wouden de Romeinen verjagen”. Terwijl ik toch duidelijk had verteld dat zij de Romeinen uit hun wouden hadden verjaagd.

Als reactie kreeg ik: “De meester wilt zowiezo dat we onszelf basseren op me boek”.

22 november:

De uitgavedatum voor het boek is vervroegd naar 20 december, zo meldde mij de uitgever. Zou dat komen omdat ik ver vóór de deadline alles al heb ingeleverd? Nu gaan we echt aan de slag, want zij gaan nu allerlei promotiemateriaal maken en de definitieve tekst wordt gezet en nogmaals naar mij teruggestuurd ter controle. Het worden nu drukke tijden voor mij, want ik moet een soort business-plan opstellen met doel, doelgroepen, verenigingen, boekhandel, musea, pers etc.

Het lijkt wel werk!!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

heeft u uw boek in eigen beheer uit gegeven of is het goed genoeg bevonden door boek-scout en middels hen als uit gver . komt er ook een E- Boek versie ? Succes met uw boek !
klaas swart, op 05-02-20
Sorry voor de verlate reactie. Ik had deze communicatie volledig gemist. Maar ik kan gelukkig bevestigen dat het boek goed genoeg bevonden is door Boekscout om uit te geven. Inmiddels heb ik er meerdere presentaties en lezingen opzitten, alsmede interviews bij lokale radio- en tv-stations. Met Boekscout is nog niets besproken over een eventuele E-book versie.


Fonds

Optimisten en pessimisten

Kinhem, wachttijd

Het boek is af

Eten in de vroege middeleeuwen