De eerste lezingen zijn vastgelegd

Vandaag heb ik een gesprek gehad in de mooie bibliotheek van IJmuiden en een afspraak gemaakt voor een boekpresentatie en tevens lezing op 12 februari, aanvang 19.30 uur.
Een week daarvoor op 4 februari heb ik dan al mijn best gedaan op een lezing in de Bibliotheek in Beverwijk. Wie weet kom ik dan nog wat oud-leerlingen of collega's tegen. Ik heb daar lange tijd lesgegeven, o.a. bij de Gemeentelijke Dag-en Avondschool. Onder invloed van het strijdbare feminisme van de jaren zeventig van de vorige eeuw, kwam er een apart ministerie om de positie van de vrouw in de samenleving te verbeteren. Daar kennen we natuurlijk Hedy d'Ancona als minister, die initiatieven daartoe ontwikkelde. In 1975 kreeg de avondschool, waar eenieder zichzelf na werktijd kon opwerken door scholing, een dag afdeling, die populair 'moedermavo' werd genoemd. Wat waren de leerlingen daar bevlogen! Maar aangezien ik lange tijd daar als docent jonger was dan de leerlingen, vrees ik met grote vreze. Gelukkig kwamen er later veel jongeren, zodat ik de hoop kan blijven koesteren op een weerzien met oud-leerlingen in Beverwijk.

Op 29 januari is er een presentatie om 10.30 uur bij boekhandel Blokker in Heemstede. Arno Koek leeft voor zijn winkel en heeft een groot hart voor auteurs. Op 27 januari geef ik ook nog overdag een lezing in het Nova College aan de Zijlweg in Haarlem. Dat laatste wordt georganiseerd door een samenscholing van oud-collega's. We gaan hier 'memory lane' beleven.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De eerste lezingen zijn vastgelegd

Fonds

Optimisten en pessimisten

Kinhem, wachttijd

Het boek is af

Eten in de vroege middeleeuwen