Speciale Dagen

Buiten de gebruikelijke speciale dagen, zoals Nieuwjaarsdag en de dagen op de kalenders van de diverse wereldreligies kennen we alleen al in januari een Wereld Braille Dag, een Dag van Taal, Kunst en Cultuur, de Wereld Lepra Dag, de Dag van de Privacy, een Gedichten Dag en de Nationale Voorlees Dagen.

Februari kent onder andere een Wereld Zieken Dag. Ik weet niet of Covid-19 patiënten hier automatisch onder vallen of dat men hier een aparte dag voor gaat instellen. In ieder geval zullen zij niet onder de Nationale Zeldzame Zieken Dag verder in deze maand gaan vallen, aangezien er hier sprake is van een pandemie,
hetgeen ‘zeldzaam’ uitsluit. Er is slechts 1 hele week gewijd aan een speciaal onderwerp, namelijk euthanasie.

Maart kent 27 bijzondere, met een naam bedeelde dagen en maar liefst 6 met naam bedeelde weken, waaronder de Week van de Lentekriebels. April toont wat beperkter met slechts 19 bijzondere dagen, 1 heel weekeinde en 2 speciale weken, waaronder de Week van de Teek.

1 mei is natuurlijk de Dag van de Arbeid, maar de volgende dag is zelfs dubbel bezet met de Wereld Tonijn Dag en de Wereld dag van het Naakt Tuinieren (de laatste altijd op de eerste zaterdag in mei). Ik kijk nu naar buiten en vervolgens naar de weersverwachting voor die dag en zie dat het geen zonnige dag gaat worden. Ik zie daarom de dag met zorg tegemoet. Niet vanwege de met uitsterven bedreigde tonijn in verband met overbevissing, maar vanwege het vergezicht van naakt tuinieren in de regen. In deze quarantaine-achtige tijd vertoef ik vrijwel elke dag op mijn volkstuin. Ik heb echter geen enkele zin om in de regen in mijn blootje te tuinieren. Bovendien ben ik niet zo gek om tussen doornachtige struiken te gaan wieden en brandnetels te verwijderen in mijn natuurlijke staat. Het is wel fijn dat de volgende dag, 3 mei (dat zelfs drievoudig bezet is als speciale dag) de Dag van de Lach is, want met vaak een dubbele dag bezetting gaan we hierna in mei 33 speciale dagen tegemoet. Je zou er moedeloos van worden.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Speciale Dagen

Fonds

Optimisten en pessimisten

Kinhem, wachttijd

Het boek is af

Eten in de vroege middeleeuwen