Sporten en spel(l)en

We mogen weer sporten en dus begonnen we weer met tennis na weken inpandig te hebben getraind met ouderwetse strijkbouten (op te warmen op een kachel) als gewichten en de trap voor kuitspieren en conditieoefeningen. Alleen singlespel is toegestaan en men mag alleen de eigen ballen vasthouden.
Die dienen daarom gemerkt te worden, want een vergissing is snel begaan.

De padelsport mag ook weer worden bedreven. Let wel…ook hier alleen het enkelspel. Dat ligt wat lastig want onze padelbanen zijn aangelegd voor het dubbelspel. Dat wordt dus direct al meters maken, waarmee er een constante dreiging van een spierscheuring is in lichamen die al weken niet voldoende hebben bewogen. Het gevolg hiervan kan zijn dat de zorginstellingen extra worden belast, omdat zij ernstige sportblessures via de eerste hulp binnenkrijgen. Omdat ook het reactievermogen van de sporters zal zijn afgenomen, komen ook oogblessures frequenter voor. De bal komt sneller dan verwacht en de wanden van de padelbaan staan op niet vermoede plaatsen.

De scheidslijn tussen sport en spel is heel dun. Bij schaken en dammen is zijn nieuwe strategieën nodig, omdat er vakken op het bord leeg dienen te blijven onvoldoende afstand tussen koningen en raadsheren te scheppen. Tijdens het damspel kunnen de stenen natuurlijk niet op elkaar worden gelegd, terwijl bij Stratego een complete oorlog gestalte krijgt. Ma Jong moet gescheiden worden gepeeld, want het gaat hier om twee generaties, waarbij ‘jong’ natuurlijk het eerst aan zet is. De Kolonisten van Catan kan niet worden gespeeld omdat de grenzen momenteel merendeels gesloten blijven. Wanneer je hier de quarantainetijd in acht neemt, zal het spel veel te lang duren. Gelukkig zijn er al vaste looplijnen bij de meeste bordspelen. De pionnen bewegen over het algemeen met de klok mee. Poker blijft sowieso een gok.

De samenleving komt weer op gang, maar wel als gescheiden samenleving. Waar het aantal echtscheidingen de laatste decennia al is toegenomen, vindt nu de scheiding plaats binnen complete families. Op terrassen zal dit het meest merkbaar zijn voor de families zelf. De anderhalve meter samenleving is een apartleving.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

En wat dacht je van ‘mens erger je niet’, steeds terug in je kot, totdat je eindelijk helemaal binnen bent en weer opgelucht kunt ademen.
Betty van der Hoeven, op 16-05-20
Ja en buiten op het bord steeds opgepakt worden door de politie. Richting gevangenis en een boete van 200 euro.
Er zijn dus ook al coronatennisballen.gr Ada Succes. Met tennissen en je volkstuin . Bij ons veel te droog krijg geen bonen of stok de grond in
Ada Rozemeijer, op 16-05-20
Bedankt Ada. Wij zitten op veengrond. droogte valt mee, maar wel ontzettend veel veenmollen die alle kolen en aardappels aanknaagen.

Sporten en spel(l)en

Fonds

Optimisten en pessimisten

Kinhem, wachttijd

Het boek is af

Eten in de vroege middeleeuwen