Sinterklaascadeau

Wat hebben veel mensen pech gehad. Sommigen zijn zelfs verdronken in de zee van Corona golven. Het is
eigenlijk vrij marginaal wat mij in deze periode is overkomen. Ik sta bij wijze van spreken in het vóór-zeetje, gescheiden van de grote watermassa door een reepje strand. Al mijn promotieactiviteiten vielen stil, geen enkele van de geplande lezingen kon doorgang vinden. Uitnodigingen van lokale radio- en tv-stations werden herroepen. Dat heeft aanmerkelijke invloed op de verkoop van mijn boek gehad.

Daarom heb ik nu een brief aan St. Nicolaas geschreven. Ik had het al eerder geprobeerd via e-mail, nadat ik had ontdekt dat de goedheiligman niet actief is op Twitter en geen WhatsApp-account heeft. Het is ook wel logisch dat zo'n oude baas in een traditie blijft hangen. Gelukkig bestaat de postbestelling van PostNL nog steeds. Het was zeer lastig de Sint te bereiken in het door Corona geteisterde Spanje, vooral omdat hij tot de grootste risico groep behoort en behoorlijk geïsoleerd leeft. Terwijl de fake-Sinterklaas zijn intrek nam in Paleis Soestdijk, bleek uit de brief van de oude bisschop aan mij dat hij ‘Kenjemeland’ niet kende en hij vroeg waar dat gelegen was. Ik kon hem duidelijk maken dat het eigenlijk Kennemerland was, gelegen in de provincie
Noord-Holland. Ik kon merken hoe enthousiast hij werd van deze nieuw verworven kennis en hij uitte zijn hoop dat dit boek op veel verlanglijstjes zou komen te staan.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Ik heb hier in Spanje ook nog even een vragenrondje gedaan bij de lokale bewoners.
Ook bij hen is het boek "Kenjemeland" (nog) niet bekend.
Helaas viert men hier geen Sinterklaas, dus zijn er ook geen verlanglijstjes zoals men die in Nederland kent.
Er zal hier een ander soort promotie moeten worden gevoerd, wil het boek aan de man kunnen worden gebracht.
Iets ter overpeinzing tijdens de feestdagen ?!
Rob van Straaten, op 28-11-20
Het wordt wellicht iets te laat voor de kerst, want de Sint zit hier nog even in quarantaine. Ik kan hem dus geen promotie materiaal meegeven. Logisch overigens dat er geen Sinterklaas wordt gevierd in Spanje, want de goedheiligman zit dan altijd in Nederland. Misschien kan ik de kerstman inschakelen. Hij is voor geen kleintje vervaard, want hij houdt zelf zijn wintertuniek in Spanje aan. Ik zal hem vragen mensen aan te moedigen op mijn naam te googelen.

Sinterklaascadeau

Fonds

Optimisten en pessimisten

Kinhem, wachttijd

Het boek is af

Eten in de vroege middeleeuwen