Wintertijd/Zomertijd

De discussie over de effecten van een overgang van winter- naar zomertijd werd nu in de media amper gevoerd. Dat kwam natuurlijk door de overheersende aanwezigheid van Covid-19 in de bladen, op internet en op de buis. Natuurlijk raak je door de massaliteit van het Corona nieuws verward. Zo wilde ik vandaag een afspraak maken met de garage voor de jaarlijkse check up van mijn auto. Op de vraag wat het automerk was, antwoordde ik: "Een Opel Corona". Mijn vrouw corrigeerde mij door te roepen: "Het is een Meriva", waarop ik zei: Oh, ik geloof dat hier sprake is van een autobesmetting. Het was een Meriva!" De monteur kon hier gelukkig hartelijk om lachen.

Veel mensen denken dat wij over enige tijd (waarbij er onzekerheid heerst over de duur van 'enige tijd') ons normale leven weer kunnen oppakken. Ook bij grote bedrijven zoals de KLM, Schiphol en Shell leeft die veronderstelling. Shell neemt geen stappen om gebruik te maken van de huidige mogelijkheden om een transitie te bewerkstelligen en bij de KLM hebben ze zoveel boter op hun hoofd dat zij dachten dat een hogere bonus voor de zetbaas van Air France geen slapende honden wakker zou maken. Schiphol denkt straks gewoon weer door te kunnen groeien. De luchtvaartmaatschappijen blijven lobbyen tegen belastingheffing op kerosine.

Met slechts 3% groepsimmuniteit op dit moment en alle onzekerheden over het gedrag van Covid-19 inzake hernieuwde besmettingsmogelijkheid is het waarschijnlijker dat er om de zoveel tijd een 'intelligent lock down' nodig is. Dat is een rigoureuzer en intensiever ritme dan die van winter-naar zomertijd en andersom. Dat verstoordt niet alleen ons bioritme, maar élk ritme dat we beleven.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Alle 4 artikelen gelezen. Ik vind ze grappig. Ga zo door.
Groeten Jezus :)) je zus
Lien van Straaten, op 29-05-20

Wintertijd/Zomertijd

Fonds

Optimisten en pessimisten

Kinhem, wachttijd

Het boek is af

Eten in de vroege middeleeuwen